NL

Gallic

botanicals

AMBIORIXGIN is een onvervalste smaakbom, met dank aan de jeneverbes en een rist Gallische kruiden die 2000 jaar geleden al in deze contreien aanwezig waren.

Bijvoet
(Artemisia vulgaris)

Naast de geneeskrachtige werking van deze zwak aromatische plant met witviltig behaarde bladeren en bruinachtige bloem zou de plant volgens het volksgeloof ook het vermogen hebben de duivel te weren. Wordt vaak gebruikt in soepen en salades.

Bijvoet (Artemisia vulgaris)

Naast de geneeskrachtige werking van deze zwak aromatische plant met witviltig behaarde bladeren en bruinachtige bloem zou de plant volgens het volksgeloof ook het vermogen hebben de duivel te weren. Wordt vaak gebruikt in soepen en salades.

Brandnetel (Urtica)

In de Lage Landen is dit plantengeslacht vooral bekend van de kleine en de grote brandnetel. Deze laatste wordt ook voor de bereiding van soep en kruidenthee gebruikt.

Brandnetel (Urtica)

In de Lage Landen is dit plantengeslacht vooral bekend van de kleine en de grote brandnetel. Deze laatste wordt ook voor de bereiding van soep en kruidenthee gebruikt.

Knoflook (Allium savitum)

Met zijn doordringende smaak en geur is dit kruid in onze hedendaagse keuken alom bekend. De Galliërs geloofden ook dat knoflook de spieren versterkte.

Lavas
(Levisticum)

Een kruidachtige plant met een selderij-achtige smaak die al in de Klassieke Oudheid als smaakversterker werd gebruikt. De plant is meer bekend onder de naam maggiplant, omdat de sterke geur ervan doet denken aan het maggi-aroma.

GALLIC BOTANICALS REIMAGINED

Knoflook
(Allium savitum)

Met zijn doordringende smaak en geur is dit kruid in onze hedendaagse keuken alom bekend. De Galliërs geloofden ook dat knoflook de spieren versterkte.

Blauwe fenegriek (Trigonella foenum-graecum)

Dit keukenkruid met een kruidige, bittere smaak dat ruikt naar vers hooi. Al in de Oudheid werden de zaden en de bladeren als smaakversterker gebruikt.

Blauwe fenegriek
(Trigonella foenum-graecum)

Dit keukenkruid met een kruidige, bittere smaak dat ruikt naar vers hooi. Al in de Oudheid werden de zaden en de bladeren als smaakversterker gebruikt.

Daslook (Allium ursinum)

Deze uienbloem is vernoemd naar de beer, omdat mensen eeuwenlang geloofden dat beren zich na hun winterslaap eerst aan deze plant tegoed deden. De sterksmakende blaadjes kunnen fijngehakt in soepen en salades worden verwerkt.

Daslook
(Allium ursinum)

Deze uienbloem is vernoemd naar de beer, omdat mensen eeuwenlang geloofden dat beren zich na hun winterslaap eerst aan deze plant tegoed deden. De sterksmakende blaadjes kunnen fijngehakt in soepen en salades worden verwerkt.

Lavas (Levisticum)

Een kruidachtige plant met een selderij-achtige smaak die al in de Klassieke Oudheid als smaakversterker werd gebruikt. De plant is meer bekend onder de naam maggiplant, omdat de sterke geur ervan doet denken aan het maggi-aroma.

AMBIORIXGIN

Bilzersteenweg 440

3700 Tongeren

BENT U 18 JAAR OF OUDER?

VOUS AVEZ 18 AND OU PLUS?

ARE YOU 18 YEARS OR OLDER?

In België dien je 18 jaar of ouder te zijn om sterke drank te mogen drinken. Door deze website binnen te gaan verklaar je dat je de minimumleeftijd van 18 jaar te hebben. 


En Belgique, vous devez avoir 18 ans ou plus pour boire de l'alcool fort. En entrant sur ce site, vous déclarez avoir au moins 18 ans.


In Belgium you have to be 18 years or older to drink spirits. By entering this website you declare that you are at least 18 years of age.

Deze website maakt gebruik van cookies. Zie onze Privacybeleid voor meer informatie.